Att uppleva alla pärlor i Asien genom att åka på kryssning är både bekvämt och lyxigt. Ett perfekt sätt att få uppleva så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Det finns fantastisk många olika rundor att välja på och man kan i stort sett kombinera ihop sin egna dröm tur. Vill man se alla de finaste paradisöarna, eller vill man uppleva de lite simpla levnadsförhållande eller kanske prova på och leva i en stressad storstad med de senaste från tekniken och fullt med avgaser i luften. Kryssningarna som går i Asien brukar var uppdelade i 3 olika områden, västra Asien, södra Asien och norra Asien.

Västra Asien

Den västra rundans populäraste runda går från Bombay i Indien, seglar via Sri lanka och ner till Maldiverna. Efter ett antal dagar i Maldiverna seglar de tillbaka till Indien. Många uppskattar mellan stoppet Sri lanka lite extra. På Sri lanka bor de cirka 20 miljoner invånare. I landet är de för det mesta bra väder, cirka 30 grader året om. Denna exotiska ö har allt och lite till att erbjuda. Fantastisk natur med grönskande berg landskap, stränder fulla med palmträd, fantastiskt djurliv och för att inte tala om den kulturella resan här. Det finns gott om nationalparker i landet att besöka och få komma riktigt nära dessa fantastiska djur. Sri lanka har inte varit ett stort turist resemål så väldigt länge då de har drabbats hårt av krig genom åren. Först 2009 kunde man meddela att inbördeskriget som hållit på sedan 1983 var över och det var återigen tryggt och resa till landet.

Södra och norra Asien

stranden vid Vietnam

I södra Asien är den populäraste kryssningen mellan Singapore och Hong kong. Emellan dessa fantastiska ställen stoppar man gärna till vid Thailand, Malaysia, Kambodja och Vietnam. På en sån här kryssning får du lite av varje. Singapore och Hong Kongs storstadshets till Thailand och Vietnam fantastiska stränder. En av svenskarnas absolut populäraste resmål är Thailand. Det är en bra kombination med fantastiskt god mat, lugnt strandhäng, billig shopping och underbara lokalinvånare. Men den största anledningen flest folk åker hit är för de fina stränderna, här finns en strand för alla. Små, stora, överfulla med folk, mer privata. Vattnet är kristallklart och det är väldigt populärt att både snorkla och dyka i detta fantastiska land. Att även ta en båtutflykt till en annan strand är väldigt populärt och görs lätt med någon av de vänliga thailändarna. Den sista delen av kryssningar i Asien består av den norra delen. Dem som väljer den norra delen är oftast mest intressant av stora städer och puls. För oftast går kryssningarna mellan Kina, Taiwan, Sydkorea och Japan. Japan är ett av de populäraste resmålen men också ett av de dyraste. Det är ett exotiskt land men samtidigt helt annorlunda jämfört med många andra ställen i Asien. Här blandas det mellan det absolut allra senaste till urgamla saker. Här finns jättegamla tempel, varma källor och väldigt mycket och uppleva. Vädret i Japan är väldigt varierande beroende på var i landet man befinner sig.