Så har vi kommit fram till den andra delen i den här serien om temakryssningar. I den första delen diskuterade vi lite övergripande just om varför en kryssning med ett speciellt tema skulle kunna vara något för dig – det kan bland annat vara ett sätt att visa din identitet, stärka ditt varumärke eller bara för att hitta en semester som lämpar sig för just dig och dina intressen. I den här delen kommer jag istället att gå igenom några av de olika alternativ för temakryssningar som finns där ute på marknaden. Allt för att just du ska hitta den perfekta kryssningen för dig!

Sportkryssningar

Sportkryssningar

Såhär i sporttider blir ett ganska oväntat tema allt vanligare. Det har nämligen blivit väldigt populärt för olika lag inom diverse sporter att arrangera kryssningar där spelarna och fansen kan äta middag, mingla och festa tillsammans. Ofta hålls sådana kryssningar inför säsongen för att riktigt tagga igång innan serien startar. Men det är heller inte ovanligt att kryssningar hålls lite då och då under själva säsongen för att skapa en känsla av gemenskap i klubben. För att inte tala om ifall klubben går och vinner SM-guld eller någon liknande titel – då ska du se att det ofta festas till rejält ute till havs ombord på något lyxigt kryssningsfartyg. Den här sortens kryssning är såklart given för varje sportälskare. Här få du ju chansen att träffa både nya och gamla spelare inför säsongen, känna pulsen på dem och själv bli komma in i rätt stämning. Dessa kryssningar brukar heller inte vara alltför dyra för de som är medlemmar i den klubb som anordnar kryssningen. Har du möjligheten så tycker jag helt klart att du ska ta chansen att heja fram laget i ditt hjärta på en festlig kryssning!

Skriv- och litteraturkryssning

Det finns flera olika temakryssningar som riktar in sig på litteratur. Fokus kan antingen riktas på att skapa en mysig stämning för trevliga lässtunder med bokcirklar, men även på att förbättra passagerarnas skrivfärdigheter – eller en kombination! Ofta anordnas kryssningar där olika mer eller mindre kända författare och föreläsare följer med ut på fartyget. Då anordnas ofta workshops, seminarier och föreläsningar där författarna berättar om sitt skrivande eller ger handfasta tips på hur passagerarna på skeppet kan gå till väga för att utveckla sitt eget skrivande. Det här är såklart en bra kryssning för dig som drömmer om ett liv som författare. Men det kan såklart även vara ett bra alternativ även för dig som inte har sådana ambitioner, utan bara vill träffa andra litteraturintresserade och på så vis lägga till nya spännande människor till bekantskapskretsen. Om du har tur så kanske till och med det är din favoritförfattare som hänger med på kryssningen, och då är det ju självklart att du måste åka!

I näste del av den här artikelserien ska vi fortsätta och se närmare på några fler vanliga teman för kryssningar. Då kommer det bland annat handla om historiekryssning, mat- och vin‑kryssning samt Star Trek-kryssning! Vi låter även fantasin föra oss bort och ger några önskemål på framtida teman!