Som titeln indikerar så ska jag i den här artikeln berätta lite om hur det gick till när jag hamnade på min allra första kryssning. En kryssning som sedermera har lett till ett flertal nya kryssningar runt om i världen samt ett stort intresse för just kryssningar i allmänhet. Min förhoppning är att kanske tända ditt intresse för kryssningar och förhoppningsvis få dig att ta det där första steget som öppnar för massa spännande, framtida äventyr ombord på ett skepp. Det kan ibland vara svårt att veta om en kryssning verkligen är något för en själv innan man har testat på det, men såhär gick det i alla fall till när jag bestämde mig för att boka min första resa!

Ett stressigt år

Året innan jag hoppade på mitt första kryssningsfartyg hade jag börjat ett nytt jobb. Jag började där på våren, vilket innebar att jag inte hade någon innestående semester att ta ut under sommaren. Det enda jag gjorde var att jobba, jobba och jobba lite till. Dessutom ville jag visa framfötterna – så när chefen erbjöd övertid var jag inte sen med att tacka ja. Då började mer och mer övertid att rulla in och snart arbetade jag långa pass i princip varje dag. Jag trivdes förvisso med det, men det tog slutligen ut sin rätt, och framåt nyår började jag känna mig ganska sliten. Under året hann jag dessutom med att hitta en ny lägenhet, flytta och dra på mig en seg förkylning (som jag såklart arbetade mig igenom). Det enda positiva var att jag hade lyckats spara ihop en hel del pengar som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med.

Ett stressigt år

Året innan jag hoppade på mitt första kryssningsfartyg hade jag börjat ett nytt jobb. Jag började där på våren, vilket innebar att jag inte hade någon innestående semester att ta ut under sommaren. Det enda jag gjorde var att jobba, jobba och jobba lite till. Dessutom ville jag visa framfötterna – så när chefen erbjöd övertid var jag inte sen med att tacka ja. Då började mer och mer övertid att rulla in och snart arbetade jag långa pass i princip varje dag. Jag trivdes förvisso med det, men det tog slutligen ut sin rätt, och framåt nyår började jag känna mig ganska sliten. Under året hann jag dessutom med att hitta en ny lägenhet, flytta och dra på mig en seg förkylning (som jag såklart arbetade mig igenom). Det enda positiva var att jag hade lyckats spara ihop en hel del pengar som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med.

Letade efter något nytt

Efter nyår började fundera över att prova på något nytt, variera livet lite grann. Men samtidigt trivdes jag bra på jobbet. Jag tänkte att en semester kanske skulle ge mig ny energi och få mig att må bättre igen. Men jag var inte direkt sugen på en vanlig semester. Jag gillar att röra på mig och blir lätt rastlös av att ligga still på en sandstrand alltför länge. Samtidigt ville jag inte åka och upptäcka någon annan stad; risken är stor att man är tröttare när man kommer hem än när man åkte. Lösningen blev till slut en kryssning! Jag hittade en kryssning som passade mig och mina önskemål bra och bokade in mig för 45 dagar till sjöss.

Letade efter något nytt

Var kryssning verkligen rätt för mig?

Men jag funderade länge på om en kryssning verkligen var rätt för mig. Slutligen kom jag fram till att det var den perfekta kombinationen av vila och aktivitet. Jag kunde vila, bada och dricka härliga drinkar på skeppet några dagar, och sedan gå ut och upptäcka en rad olika städer de andra dagarna. Chefen var även schysst och lät mig ta ledigt så länge eftersom han visste att jag arbetade hårt och kämpade för företagets bästa. Såhär i efterhand kan jag bara konstatera att det var helt rätt val för mig och semestern väckte ett intresse som inte kommer att slockna i första taget!