Liksom här hemma i Sverige är det oerhört populärt att åka på kryssning som semester även borta i staterna, i USA.Det är dessutom här som några av de allra mest framgångsrika rederierna är verksamma. Det gäller till exempel MSC Cruises, Royal Caribbean och Celebrity Cruises – samtliga hemmahörande i USA. Runtom i USA finns en stor mängd olika rutter att välja mellan, både från den östra och västra kusten. Eftersom kryssningar är så populärt i USA, och eftersom så många kryssningar åker förbi den amerikanska kusten, så ska vi här tillägna en artikel just åt kryssningar runt USA.

Kryssa till Karibien

Befinner du dig i södra USA så utgår det exempelvis en mängd olika kryssningar från Floridas stora hamnar, exempelvis Post of Miami i Miami, Port of Canaveral i Orlando samt Port Everglades i Fort Lauderdale. Dessa kryssningsfartyg styr sedan söderut ned mot öarna i Karibien. Oavsett om du är pensionär, ett nyförlovat par eller en hel barnfamilj, så kommer du definitivt att hitta en kryssning som passar, efter det helt enkelt finns så extremt många att välja bland. USA vet dessutom hur de ska göra för att kryssningarna ska hålla klass, samtidigt som de är ekonomiskt tillgängliga. Här finns både långa och korta rutter, men det vanligaste är kanske att man är ute i cirka en vecka och åker mellan olika tropiska paradisöar. Sol och bad  av bästa kvalitet helt enkelt. Och däremellan kan du slappna av på musikaler eller utomhusbiografer ombord på skeppet. Eller varför inte shoppa loss?!

Kryssa till Karibien

Upptäck Amerikas västkust

Den amerikanska västkusten bjuder på en mängd olika alternativ för dig som är sugen på en kryssning. Antingen åker du norrut mot Alaska, eller söderut mot den vackra Mexikanska Rivieran. Alaska är kanske inte den första destination som du tänker på när du hör ordet kryssning, men det är faktiskt en rutt som blivit allt mer populär under de senaste åren. Alaska är nämligen helt otroligt under sommarsäsongen. Är du sugen på en kryssning till Alaska så utgår flera populära rutter ifrån staden Seattle när gränsen mellan USA och Kanada. Om du istället suktar efter sol, stränder och tropiska drinkar, så kan du kan även ta dig söderut till Hawaii, eller Waikiki Beach, Honolulu eller Pearl Harbour.

Upptäck Amerikas västkust

Kryssa från New York

Från hamnarna i New York kan du som är kryssningsugen hitta spännande alternativ under hela året. Under vintern åker de flesta fartygen mot sydligare breddgrader och under sommarhalvåret tar många av kryssningsfartygen istället siktet norrut – antingen längs den amerikanska kustlinjen eller över havet bort mot Europa. För dig som håller på att planera en kryssning till Karibien eller Bahamas så skulle jag rekommendera att åka från New York istället för Florida, som de allra flesta gör. Om du åker från New York får du nämligen lite mer kryssning längs kusten innan du är framme vid slutmålet. Det samma gäller om egentligen även om du ska norrut. Att utgå ifrån New York ger dig möjlighet att se mer av den häftiga amerikanska kuststräckan. För mig handlar kryssningar om att se så mycket som möjligt, inte om att komma fram till slutdestinationen så fort som möjligt!