Har du fått upp ögonen för det nya sättet att spendera semestern: att åka på kryssning? Ett både lyxigt och bekvämt sätt att upptäcka nya platser runt om i hela världen! Om du dessutom har lite tid och pengar över så kanske en världskryssning vore något för dig. På en världskryssning tar du dig fram över stora delar av jorden, samtidigt som du har komforten av att bo kvar i samma luxuösa hytt under hela resan. Världskryssningar är helt enkelt ett bekvämt och tillgängligt alternativ för dig som vill upptäcka världen! Därför ska vi i den här artikeln just granska några av de världskryssningar som finns på marknaden.

Är världskryssningen något för dig

Det kommer sig helt naturligt att världskryssningar är något för de med lite extra tid över. Därför är pensionärer den grupp som utgör högst andel av passagerarna. De har ju både tid, och kanske lite pengar undansparade att spendera för att unna sig en lyxig semester på ålderns höst. Ytterligare en vanlig passagerare är frilansarna – de som jobbar från sin dator utan att vara bundna till någon speciell plats eller ort och såklart har all möjlighet i världen att välja att arbete från ett lyxigt fartyg istället för ett tråkigt kontor. Kryssningsfartyget är förvisso dyrare, men också betydligt härligare! Det finns dessutom både billigare och dyrare biljetter, och för den som vill komma lite billigare undan finns sådana alternativ.

Åk runt jorden!

På företaget Silversea finns en kryssning som heter Legends of Cruising – World Cruise. Det är en spektakulär kryssning i fullständig lyx som tar dig till alla jordens världsdelar. Kryssningen kastar loss i USA och hamnen i Fort Lauderdale. Sedan glider skeppet söderut och ger passagerarna möjligheten att upptäcka Sydamerikas skönhet. Men man nöjer sig inte där utan fortsätter söderut fram till Antarktis. Därefter viker man av och far över Stilla Havets tropiska öar fram till Australien. Därefter tar kaptenen sikte på Medelhavet och kör längs den asiatiska kuststräckan och Suezkanalen. I Medelhavet besöker man flera fantastiska städer och andra destinationer för att sedan segla vidare upp till Amsterdam där kryssningen avslutas. Hela rutten tar 140 dagar. På varje plats som fartyget stannar på erbjuds en mängd olika aktiviteter där du bland annat får bekanta dig med landets kultur och mat. En biljett ligger förvisso på ungefär 500 000 kronor, men i priset ingår bland annat en lyxsvit med egen butler.

Åk runt jorden!

Bolaget Silversea har även ett annat koncept som heter The Tale of Tales – World Cruise. Den här kryssningar tar 7 dagar kortare tid och utgår istället i San Fransisco.

Den längsta kryssningen i världen

Skulle du trots allt tycka att 140 dagar känns lite för kort så har faktiskt Viking Cruises tagit fram en kryssning som är betydligt längre – närmare bestämt 105 dagar längre. I 245 dagar kryssar du runt jorden i kryssningsfartyget Viking Sun. Ultimate World Cruise kallas rutten som just nu kan titulera sig som den längsta kryssningen i världen. Har du mycket tid över och vill komma bort från kylan och mörkret i Sverige, då är den här kryssningen absolut något för dig. Skeppet uppehåller sig vid inte mindre än sex kontinenter och totalt 113 hamnar i 59 sevärda länder. Kryssningen både startar och slutar i London, så du behöver inte lägga massa tid och pengar för att ta dig till startdestinationen!