Det är en väldigt fin upplevelse att åka på en kryssning i Östersjön. Man kan få uppleva en härlig spaupplevelse, shoppa loss på fartyget, dansa på ett underbart dansgolv, njuta av den fantastiska maten och träna på ett flytande gym.

Den finns en resa för alla, även den mest kräsna kommer garanterat att hitta sin drömresa här. Det finns ingen “rätt eller fel” tid att kryssa, utan det kan man göra året om. Varje årstid har sin charm så man väljer vilken årstid man gillar bäst. Kryssningar till karibien går året om och är en fantastisk upplevelse. Vill man ha mest sol skall man kryssa mellan december till maj. Ombord på fartygen finns massor av fina saker som läckra restauranger, room-service, perfekt shopping, många strandhugg för att bada i ett underbart turkosblått hav, underhållning och spännande och roliga aktiviteter. Östersjön har mycket att erbjuda med välbevarade städer och många historiska platser som man kan gå runt och uppleva. Man kan till exempel utgå från Stockholm och ta en tur som går till Helsingfors, St Petersburg och Tallinn. En sådan resa tar sju dagar. Det finns även en längre resa som tar elva till fjorton dagar och då får man även uppleva staden Riga, Litauens kust, norra Tyskland, Danmark och Köpenhamn.

Kryssning till Köpenhamn

Man kan även ta en kryssning från Köpenhamn och då få uppleva både norra Tyskland och Warnemunde som är den största kryssningshamnen i södra Östersjön. Här kan man också besöka hansastaden Rostock. I Tallinn finns både Gamla stan i medeltidsmiljö, shopping och nöjen. Resan går vidare till St Petersburg där historiens vingslag slår emot en med sina ståtliga byggnader. Helsingfors kommer sen med parker, skog och hav. Här finns arkitektur både från väst och öst och den finska designen blir mycket tydlig här. Östersjön har många sidor och man kan besöka Åland och uppleva lugnet och få rekreation, Helsingfors och stanna över dagen eller lite längre om man vill, Åbo har många sevärdheter, nöjesparker, restauranger och många spännande evenemang. Man kan åka antingen med kompisgänget, familjen eller med sin käresta.

Kryssning till Köpenhamn

Nådendal är en fantastisk badort och det har även en muminvärld som är öppen hela sommaren. Det ligger en halv mil från Åbo. Några fina fartyg man kan åka med är: Birka Paradise-Birka Cruises: Detta fartyg har den största kryssnings-känsla man kan tänka sig. Paradise Beach blir på kvällen ett superhäftigt disco och Aqua Spa som är betydligt lugnare med ångbastu, vilstolar, kallpool, varmkar och jacuzzi. Galaxy-Tallinn Silja har en tapas-inspirerad buffé, en rysk restaurang och en restaurang som heter “Happy Lobster” med skaldjur och fisk. Glittriga shower och ett bra utbud för övrigt ger en fin upplevelse. Tre fräscha butiker finns här med godis, alkohol och livsmedel. Den största kosmetika-shopen på Östersjön finns också här samt fina viner som säljs i Wine bar. Cinderella är en klassiker när det gäller party. Det finns nu en helt ny VIP-service som jobbar helt för kunden. I spaavdelningen finns massagepool, torr och ångbastu, kalldopp, jacuzzi och härliga behandlingar. Entrén kostar 199 kronor vid förköp och då får man små Kerstin Florian-produkter.