Att unna sig en liten semester kanske bara under en helg kan mellan åt vara mycket behövligt.

Att åka på en kryssning är ett prisvärt sätt att åka iväg för att koppla av med vännerna, familjen eller någon man tycker om och samtidigt ha kul. Det som är så bra med just en kryssning är att mycket ingår i priset och det man sedan bör betala utöver är ofta mycket prisvärt för plånboken. Det finns olika former av kryssningar och många åker på kryssning för att umgås och ha kul med vännerna, för njuta på en lite lyxigare spakryssning eller för att ha en mysig stund med familjen. En kryssning är helt enkelt en variant av semester som är billigare att utföra vilket är hur bra som helst. Två populära kryssningar man kan åka med är Silja line och viking line. Silja line kan ta en på kryssningar till Åland, Helsingfors, Åbo, Tallinn och Riga medans Viking line kan ta en till Åland, Helsingfors, Åbo, Nådendal, Tallinn och Ryssland. Vilken kryssning som är bäst är svårt att säga eftersom det kan bero lite på vad man är ute efter och därför har både kryssningarna sina många fördelar.

Vilken kryssning är bäst?


Att välja mellan Silja line eller viking line kan kännas klurigt men för att ta reda på vilken kryssning som passar en bäst så kan det vara bra att veta vad man vill få ut av kryssningen. Båda kryssningarna har olika erbjudande till samtliga av sina destinationer. Gillar man öl kan silja line vara ett bra alternativ att välja inte enbart för att de har bra öl på båten utan också och kanske främst för att dem erbjuder de som valt att åka med en kryssning till Riga en riktig öl-upplevelse. Kryssningen erbjuder nämligen en fyra timmars öl guide där man bland annat får se hur ölen faktiskt tillverkas samtidigt som man då också får smaka på olika ölsorter. Tycker man om öl så finns den ingen bättre stad att befinna sig i än just Riga. Annars kan man ta med hela familjen på en kryssning till Helsingfors där man på plats sedan kan besöka museet Amor rex. På museet kan man titta närmare på den häftiga utställningen eller varför inte hänga i museets biosalong om det låter mer intressant. Amor rex är det perfekta museet att befinna sig på både för de stora och de små, ett måste om man har vägarna förbi Helsingfors.

Vilken kryssning är bäst?

Är man sugen på att besöka Ryssland så kan däremot en kryssning tillsammans med viking line passa bättre. Bland annat kan man få strosa runt i S:t Petersburg och då få en guidad tur genom den vackra staden för att sedan även ha chansen att sova på ett fint hotell som ligger centralt till. Vill man hellre uppleva lugnet så kan man ta kryssningen mot Åland istället, kanske behöver hela familjen en lite mini-semester? Då är Åland ett bra alternativ. Kanske vore det mysigt att sova över på ön en natt för att verkligen få koppla av och såklart är det möjligt.