Det finns många fördelar med att komma iväg på en semester och en av dem är att det ibland är nödvändigt att komma iväg från vardagen en stund. Att åka iväg på en solsemester eller att besöka en vacker stad någonstans i världen behöver inte vara det enda alternativet utan det finns ett sätt att komma bort en liten stund där det inte krävs massa planering i förväg och som är ett riktigt prisvärt alternativ. Dessutom behöver det inte alltid handla om pengar och planering utan ibland kan det stora problemet vara att man inte har tid att åka iväg någonstans hur mycket man än skulle vilja och hur mycket det än skulle vara nödvändigt att man gjorde det, för hälsans skull.

Det finns såklart en lösning som både är billig, smidig och som inte behöver ta speciellt mycket av ens tid alls. Lösningen är att åka iväg på en kryssning istället för att boka in en solsemester. Ta chansen och att åka på en kryssning i världens vackraste skärgård. Släpp all stress och press hemma för att åka på en kryssning till Åbo över en dag. Det finns förstås flera kryssningar som åker till Åbo så vilken kryssning ska man egentligen välja att kryssa med när valet på en kryssning till Åbo blivit ett självklart val?

Upplev Åbo på riktigt

Silja line

Silja line: Vill man uppleva en rolig kryssning samtidigt som det vore kul att även upptäcka mysiga Åbo så borde det nästan vara ett självklart val att välja Silja line. 19.30 går Silja lines färja Galaxy från Stockholm där man får chansen att ha en riktigt kul kväll med god mat och dryck, det finns något gott att äta för alla även de allra kräsnaste. Efter maten kan man gå och ta något att dricka eller varför inte besöka båtens relaxavdelning. Efter en god nattsömn så får man chansen att upptäcka Åbo vilket är en riktigt mysig liten stad som har mycket att erbjuda sina besökare. Bland annat så är det möjligt att besöka Åbo slott, eller att gå en kulturpromenad genom Åbo eller varför inte besöka muminvärlden som ligger 15 km från Åbo. På kvällen är det återigen dags att åka kryssning då för att komma hem igen. Det speciella med Silja lines resa till Åbo är att man kommer kryssa med två olika färjor för hem åker man inte med Galaxy utan med Baltic Princess.

Viking line: Vill man besöka Åbo med barnen så är viking line det perfekta alternativet men Viking line utlovar också en bra resa om man vill kryssa tillsammans med kompisarna, syskonen eller varför inte sin partner. På viking line och deras lyxiga färja ‘viking Grace’ så kan man bara förvänta sig det bästa. Är riktigt god mat så som alla möjliga sorters skaldjur eller besök färjans spa. Åker man iväg på kryssning för att få koppla av och ta en paus från vardagen så är färjans spa ett måste. Väljer man att åka med viking Grace kan man dessutom förvänta sig att sova riktigt kungligt vilket gör att det blir ännu enklare att koppla av.