Medelhavskryssningar är ett perfekt sätt att ta en paus i vardagen.  På en kryssning kan man upptäcka nya platser under en och samma resa, vilket är både roligt och praktiskt – man behöver inte välja bara ett resemål. Att kunna kombinera detta tillsammans med att även upptäcka nya maträtter och kulturer är intressant och givande på många sätt.

Även ett bra sätt att ladda batterierna efter t.ex. långa, tuffa arbetsperioder eller själslig återhämtning. Ett kanske annorlunda men härligt sätt att göra det kan vara att ta en resa med medelhavskryssning. Det finns många fördelar med denna typ av sätt att resa. Att kunna besöka flera länder och hamnar under en och samma utlandsvistelse är ett, ett annat är att kunna ha bekvämligheten att ha sina tillhörigheter på samma ställe under en hela resan. Några andra tycker om detta sätt att resa tack vare tryggheten. Det finns en uppsjö av olika researrangörer som erbjuder medelhavskryssningar så det kan vara en god idé att titta igenom ordentligt vilken arrangör som kan passa just för ens egna önskemål. Ibland har researrangörerna även olika erbjudanden.(Grekland), Katakolon. Hur länge man stannar vid varje destination är olika och beror både på arrangören själv och kryssningens längd. Vill man, kan man även stanna till några nätter i en storstad innan kryssningen sätter igång. Detta kan man boka i samband med kryssningen om man så önskar.

Aktiviteter

En medelhavskryssning innebär inte bara att åka med båt på medelhavet. En riktig medelhavskryssare innehåller ofta massor av underhållning och aktiviteter ombord på båten att underhålla sig med mellan resmålen och hamnarna. Många erbjuder bland annat utebio, spa, pooler, träningscenter med olika former av träning som gym och yoga. Sen finns det alltid ett fint och bra utbud av restauranger och barer. Underhållning i form av olika shower finns alltid att tillgå, ofta varje kväll under kryssningen. Man bör inte heller glömma att bara gå längs relingen och se ut över den vackra vy som erbjuds. När man väl stiger i land finns det massor av aktiviteter att göra. Gå på museum, besöka lokala restauranger, solbada vid stranden och shoppa souvenirer. Det finns alltid massor att hinna se under de timmar man stannar vid hamnen. När man går av båtarna kan man antingen följa med på förbokade utflykter som man ordnar ombord på fartygen eller ströva fritt i staden man ankommit till. Ofta är fartygen så stora att de inte kan lägga till direkt i hamnen, utan får åka in till land i mindre så kallade tenderbåtar.

Aktiviteter

Att tänka på

När man väl bestämt sig för att man ska ge sig iväg på en medelhavskryssning är det också dags att ta reda på vad som krävs rent praktiskt inför resan, t.ex. om det finns speciella regler för pass och vaccinationer. Alla medelhavskryssningar sker på stora fartygen och då man ska vistas ombord under en längre tid ingår det en obligatorisk nödsituation övning när resan början.