Vår resa genom djungeln av olika kryssningsalternativ fortsätter. Jag har redan tagit en titt på familje- och äventyrskryssning i det första inlägget i denna blogg. I detta inlägg tänkte jag ta mig en närmare titt på mat och vin, smekmånad- och lyxkryssningar.

Mat och vinkryssning

Kryssningar med fokus på mat och vin har syftet att utvidga dina vyer på internationell mat och dryck. Dessa resor ger gästerna möjligheten att få uppleva denna kulturella och sociala aspekten vid varje landstigning under resans gång. I detta inkluderas lokala måltider och specialiteter, vinrekommendationer tillsammans med diverse mattraditioner under något som inte kan kallas för annat än en underbar gastronomisk resa.

Mat och vinkryssning

Gästerna får även ta del av matlagningskurser, mat- och vinprovning samt tips och recept på hur man lagar bästa tänkbara lokala maträtter med alla de smaker och lukter som följer. Kockar från Le Cordon Bleu kommer alltid att finnas till hands under dessa typer av resor för att hjälpa till med instruktioner och matlagningen, så att ni hittar fatt i er inre kock!

I mångas ögon är vin den bästa tänkbara drycken till en god måltid, något man också fokuserar på under dessa resor. Resenärerna under dessa resor erbjuds en bättre förståelse om viner, vad som gör ett vin bra och dåligt, hur olika viner går bra ihop med olika rätter och att lägga grunden till ett bättre förstående och uppskattning för denna, gudarnas dryck. Med ombord finns vinexperter tillsammans med erfarna sommelierer för att guida resenärerna på bästa tänkbara sätt så att när resan är över, kommer resenären ha en helt ny värld öppnat framför sig, en värld av vin.

Smekmånadskryssning

En romantisk kryssning, skulle inte de vara en perfekt smekmånadsresa? De större kryssningsföretagen erbjuder just detta variant som ett koncept för sina resenärer, en paketlösning där dom har tänkt på alla aspekter som man bara kan tänka på, för att förhöja upplevelsen till max och göra det så romantiskt som det bara går för det nygifta paret.

seabourn_pool

Målet med resan, från företagens sida, är att göra upplevelsen till en resa som paret sent kommer att glömma, att ge dem en bekymmersfri och oförglömlig tid ombord med det där lilla extra. Innan ni väljer kryssningsföretag, se till att ni verkligen läser igenom allt vad som erbjuds i dessa paket. Vissa företag går verkligen den där extra milen för att göra er resa oförglömlig så försök hitta den pärlan bland det stora utbudet. Och självklart, se vad tidigare par har sagt om upplevelsen, detta är något ni bör lägga störst vikt på av allt, tidigare resenärers erfarenheter är den bästa feedback ni kan få inför ert val.

Lyxkryssning

Är det en lyxkryssning ni är ute efter, se då till att åka med Seabourn, Silversea eller Regent Seven Seas Cruises. Dessa tre har absolut bästa betyg när det gäller lyxkryssningar. Vad dessa erbjuder är all-inclusive resor med enorma utrymmen kontra pris per passagerare, enastående concierge och rumservice som inte kräver dricks tillsammans med restauranger som erbjuder enastående måltider och drycker. NI kan välja att äta i restaurangen eller i er svit, självfallet med tillhörande serveringspersonal. Självfallet så har majoriteten av alla sviter även en balkong om nu ni skulle önska att avnjuta middagen där istället. Fartygen är i regel något mindre än andra kryssningsfartyg, men besättningsantalet i förhållande till gästantalet är högre. Detta tillsammans med välutbildad och erfaren personal, säkerställs gästernas bästa tänkbara upplevelse ombord.