Är du på jakt efter en kryssning med så mycket lyx som möjligt? Söker du efter en kryssning på de där sagolika kryssningsfartygen som sticker ut över de andra? Då har du hittar rätt artikel. I den här artikelserien behandlar vi just detta: de allra lyxigaste kryssningsskeppen i världen. Hela poängen med en kryssning är väl att semestern ska vara fylld av lyx, sätta lite extra guldkant på tillvaron när du äntligen är ledig från arbetets stress och slit, så varför inte välja något av de allra lyxigaste skeppen? Ska du åka på kryssning så tycker jag att du ska unna dig och göra det ordentligt! I den föregående delen av den här artikelserien diskuterade vi de mäktiga kryssningsfartygen Sapphire Princess och Celebrity Edge. Sapphire Princess bjuder på lyx tillsammans med mys och hemtrivsel, medan Celebrity Edge går hela vägen med modern teknologi. I den här artikeln ska vi istället fokusera på två andra skutor, nämligen Harmony of the Seas och Sevens Seas Explorer. Skepp ohoj!

Staden som flyter på havet

Det finns ett enormt fartyg som brukar kallas för ”den flytande staden”. Det är också ett av världen allra mest kända kryssningsfartyg, nämligen Harmony of the Seas. Ombord på detta mäktiga fartyg finns bland annat populära kedjor som Starbucks, men skeppet har även ett eget Central Park och ombord visar ständigt olika Broadwaymusikaler. Celebrity Edge skryter förvisso med att vara världens mest högteknologiska fartyg, men undra om inte Harmony of the Seas ändå är snäppet värre. Här har nämligen de hytter vilka tyvärr inte har möjlighet till en egen privat balkong faktiskt utrustats med, hör och häpna, virtuella balkonger. Kan du alltså njuta av balkong, trots att du inte har något egentligen.

Harmony och the Seas har även en mängd olika vattenaktiviteter, och gör fartyget till ett utmärkt val för den som vill bada hela dagarna ombord på båten. Här finns det mesta för alla badfantaster på The Perfect Storm! Harmony of the Seas kan bland annat skryta med en egen Flowrider – en maskin som skapar surfvågor. Fartyget erbjuder även högteknologiska lösning på Bionic Bar. Med hjälp av mobilen kan du göra din beställning. Din drink blandas därefter av en robot! Inte undra på att Bionic Bar ibland kallas för framtidens bar! Med allt fantastiskt ombord så kan man ibland glömma att Harmony of the Seas faktiskt dessutom erbjuder magiska rutter, med turer i både medelhavet och Karibien. Kryssningen med Harmony of the Seas innebär inte bara lyx ombord på fartyget; du får även chansen att besöka flera drömdestinationer!

Seven Seas Explorer

Nästa storslagna kryssningsfartyg som vi måste ta upp i den här artikeln är Seven Seas Explorer. Det är en ganska ny superkryssare som av många anses vara världens just nu lyxigaste kryssningsskepp. Fartyget mäter 224 meter och kostade hisnande 3,7 miljarder att bygga. Skeppet döptes passande nog i Monaco av Prinsessan Charlene 2016. Ombord på Seven Seas Explorer har samtliga hytter, eller sviter, balkonger, så inget behov av virtuella balkonger här inte. Vill du komma billigt undan så finns biljetter för omkring 100 000 kronor, vad den dyraste biljetten kostar vet jag inte, men för den får du tillträdde till supersviten på 281 kvadratmeter. Till denna lyxsvit medföljer även en egen terrass som är av ungefär samma storlek som själva sviten. Självklart med en privat butler. Här kan vi definitivt snacka om lyx!

Seven Seas Explorer