Med olika typer av kryssningsteman avklarade, där jag skrev om vad som finns tillgängligt och vad som är populärt, vänder jag nu blicken mot fartygen som dessa kryssningar hålls på. Här nedan har ni en lista över fartyg som är väldigt populära bland resenärer, baserat på höjdpunkter ombord, boende, måltider och underhållning.

Fartygen som jag kommer att skriva om används runt om I världen. Har ni ännu inte ett favoritfartyg, ta då en titt på dessa, kanske något av dem faller er i smaken och kan underlätta det för er i valet av kryssning ni tänker göra framöver. Så här långt har jag skrivit om tre olika fartyg, Allure of the Seas, Norwegian Getaway samt Anthem of the Seas. Här nedan kommer nästa omgång av fartyg.

Carnival Breeze

Detta fartyg togs i drift för första gången 2012, som tredje fartyg I den populära klassen “Dream Class”. Fartyget tar hela 3690 passagerare ombord, med fokus på nöjen av olika slag. Fartyget har en inredning som efterliknar tropikerna, efter att ha fått en uppdatering värd en halv miljard dollar, ett arbete som gick under namnet ”Fun Ship 2.0”. Man fokuserade på mat, underhållning och festande. En halv miljard dollar motsvarar alltså över 45 miljarder kronor. Undrar hur lång tid det kommer att ta för företaget att tjäna in denna kostnad.

Hemmahamn: Miami och Galveston

Aktiv: Året runt

Kryssningsområde: Karibien

Boende: Stort utbud av olika hytter, med och utan balkong till spa och sviter samt familjehytter som bland annat har två badrum. ”Cove” balkonger som erbjuds på hytterna på däck 2 ger ökad avskildhet.

Måltider: Ett stort och blandat utbud av matställen, med ett fåtal platser som medför en liten extra kostnad. Den buffé som erbjuds är av absoluta toppklass.

Nöjen: Vattenpark med ruschkanor och vattenkanoner. Barer med olika teman, dekor, musik och drinklista. En trevlig, interaktiv show under namnet Hasbro, the Game Show. Hasbro är namnet på ett leksaks- och spelföretag från USA.

Oasis of the Seas

Detta är ett enormt fartyg som tar hela 5400 passagerare men är också ett av de äldre av de riktigt stora fartygen, då de sjösattes redan 2009. Fartyget har stått värd för många attraktioner och nöjen som för första gången presenterats ombord på ett fartyg, däribland Aqua teatern. Dessutom representerar Oasis en revelotion inom fartygsdesign.

Hemmahamn: Fort Lauderdale samt Port Canaveral

Aktiv: Året om

Kryssningsområde: Karibien

Boende: Stort utbud av olika hytter, allt från singelhytter till familjehytter, in- och utsidehytt samt lägenhetsliknande hytter som sträcker sig över två våningar. Det erbjuds även en mängd handikappanpassade hytter och hytter med anslutning till varandra, för gäster som reser i stort sällskap.

Måltider: Över 20 olika ställen att äta på, varav över hälften är gratis. En storfavorit är Park Cafe för deras paninis och sallader. Costal Kitchen, en restaurang endast för boendes i sviter

Nöjen: Glastäckt område med pool, surf simulator, zipline och klättringsvägg. Detta är bara ett urval av alla de nöjen som finns ombord. Ni hittar här något för alla åldrar, från barn till pensionärer.