Att boka in sig på en kryssning och sedan befinna sig på skeppet när det kastar loss är bland det härligaste som finns, och självklart finns det oändligt många olika anledningar till att folk bestämmer sig för att spendera sin lediga tid på ett kryssningsfartyg. Du kanske bara är trött efter ett år av arbete på jobbet, du kanske vill ha ett smidigt och bekvämt sätt att upptäcka omvärlden, eller så kanske du vill tillbringa lite romantisk tid tillsammans med någon du tycker lite extra mycket om! Att kryssa är väldigt romantiskt och därför ett riktigt bra sätt att fira exempelvis en årsdag eller allahjärtansdag på. Därför kommer jag att ägna den här artikeln åt just romantiska kryssningar!

Många romantiska stunder

Att välja ett enda resmål, som ett hotell på en romantisk ort, begränsar er såklart till just den platsen. På en kryssning får ni istället chansen att uppleva en mängd olika romantiska destinationer. Hotellet med sin fina pool och lyxiga restaurang kanske verkar mysigt och trevligt i början, men efter ett tag försvinner charmen. Och det är inget som ni vill ska hända på till exempel bröllopsresan. Ni vill antagligen hellre att det ska hända nya saker hela tiden, att ni ska få upptäcka nya saker tillsammans varje dag och att ni tillsammans ska få uppleva en mängd romantiska stunder på olika platser.

På en lång smekmånad behöver man omväxling och variation – inte samma drinkar varje dag vid samma poolbar. På en smekmånad ska man unna sig det bästa. Och på en kryssning kommer ni garanterat aldrig att ha tråkigt, eftersom ni ständigt kommer att hitta nya spännande saker att göra. En dag kanske ni kopplar av bland palmerna på en exotisk korallstrand, en annan dag kanske ni känner pulsen av en ny stad. Varje dag kan ni äta på nya romantiska restauranger!

Ombord på kryssningsfartyget

Mellan det att ni tillsammans upptäcker världens alla romantiska platser, så kan ni slappna av på det lyxiga kryssningsfartyget. Oavsett om ni väljer att spela spel i hytten eller att utforska alla aktiviteter som finns på fartyget, så kommer ni att ha en trevlig tid här. Moderna kryssningsfartyg erbjuder så mycket att göra att ni aldrig kommer ha en tråkig stund. Dessutom finns numera flera olika rederier som har speciella romantiska paket för de som firar något tillsammans med sin partner. Till exempel erbjuder Viking Line en riktig lyxkryssning perfekt för romantiska festligheter. Gillar du spa, romantiska middagar och mousserande vin så är det här helt klart något för dig!

Ombord på kryssningsfartyget

Vad jag gillar allra mest med romantiska kryssningar är att tillsammans se på de storslagna solnedgångarna. Det finns nog inget mer romantiskt än just solnedgångar, och ute till havs är de än mer speciella. Det orangea ljuset fyller verkligen upp hela himlen samtidigt som lugnet sprider sig över världen. Med sin partner och lite champagne kan dessa romantiska stunder bli något att komma ihåg för resten av livet. Tänk er själv hur ni står tillsammans på fartygets däck och färdas mot solnedgången i horisonten. Dagen efter kan ni dessutom äta en härlig frukost i gryningen. Det tror i alla fall jag är en bra start på ett äktenskap!